Yemek Tarifleri - Baskı Önizleme +- Geleneksel Tıraş Forumları (http://www.geltir.com) +-- Forum: BEYİN FIRTINASI (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=35) +--- Forum: Tıraş Dışı (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=37) +--- Konu Başlığı: Yemek Tarifleri (/showthread.php?tid=3025) |
Yemek Tarifleri - kizilat - 15/10/2013 (15/10/2013, Saat: 16:51)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benden bir köfte tarifi gelsin o zaman: İstahimi kabarttin lordum bu aksam kofte var Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free Yemek Tarifleri - mavi - 15/10/2013 Köftenin yanına kızartılmış patates istemezseniz; patatesleri soyup, ince ve halka halka doğrayıp (çok da ince değil), göz kararı pul biber, zeytin yağı ve rendelenmiş sarımsak ile (tercihe göre makul miktarda kimyon da eklenebilir) karıştııp pişirme kağıdı serilmiş tepsiyle fırına sürebilirsiniz. Yemek Tarifleri - mavi - 16/10/2013 Peynirli Kırmızı Biber Yuvarlak kırmızı biberlerle yapılıyor, uzun kırmızı biberlerle de yapılabilir. İstenen miktarda yuvarlak kırmızı biber veya uzun kırmızı biber Lor Peyniri Yağlı Beyaz Peynir Kaşar Peyniri (İsteğe bağlı) Dereotu Maydanoz Pul Biber Karabiber Zeytin Yağı Kırmızı biberleri çekirdeklerini ayıklayıp yıkadıktan sonra biber sayısına göre bir miktar lor peyniri, beyaz peynir; yeteri kadar dereotu, maydanoz, pul biber, karabiber ve az miktar zeytin yağı bir kapta karıştırılır. Karşıma isteğe bağlı olarak kaşar peyniri de rendelenebilir. Karıştırdığımız bu malzemeleri kaşık yardımıyla biberlere dolduruyoruz. Çiğ olarak kahvaltılarda vs. yenebilir. mangalda sucuklu yumurta - pars - 25/10/2013 sucuklar hafif kızartılıp doğranacak. Alüminyum kaseye alınacak. Üstüne yumurta kırılacak. Basit ama etkileyici, karda olmazsa olmaz. Cvp: Yemek Tarifleri - eskiuyemnt - 19/04/2014 Cvp: Yemek Tarifleri - eskiuyemnt - 19/04/2014 Bu hanımın tarifleri hem kolay hem de ucuz Cvp: Yemek Tarifleri - eskiuyemnt - 19/04/2014 Cvp: Yemek Tarifleri - osisis - 19/04/2014 Yemek benim hayatımdaki en büyük hobim.Ben de uzun zamandan beri yemek yapıyorum,son zamanlardaki özentilikten oluşmuş bir şey değil. Mutfaktaki eşyaların a dan z ye hepsini ben almışım.Mutfakta profesyenel araç-gereçler kullanmayı çok severim,bıçaksa en iyi bıçağı,düdüklü,tencereler,tavalar vs..en iyisi olsun isterim. Güzel yemek yapmak apapayrı bir tutkudur,çok ciddi emek ve sabır gerektirir. İyi yemek mümkün olduğunca kaliteli malzeme ve uzun bir deneyimden geçmeyi gerektirir.O yüzden köyden doğalına ulaşabildiğim herşeyi getiriyorum,salçadan,bulguruna,ekmeğinden yumurtasına kadar. Güzel bir yemeğin yemeğin tadı bana göre hayatın tadı gibi bir şey. O tadı hem bedeninize hem de ruhunuzda çok somut bir şekilde hissediyordunuz. Bunu bindiğimiz bir Ferrari bile yapamaz) Cvp: Yemek Tarifleri - Lord Sparhawk - 19/04/2014 (19/04/2014, Saat: 13:43)osisis Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yemek benim hayatımdaki en büyük hobim.Ben de uzun zamandan beri yemek yapıyorum,son zamanlardaki özentilikten oluşmuş bir şey değil. Şef bıçağı olarak ne kullanıyorsun komşum? Cvp: Yemek Tarifleri - osisis - 19/04/2014 (19/04/2014, Saat: 14:46)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şef bıçağı olarak ne kullanıyorsun komşum? Komşum şef bıçağı olarak ilk şef bıçağım yerli sürdövbısaydı. Sonra sırasıyla Wüsthof,Kai Premier,Wenger Santoku ve soyma bıçağı en son Karaca Mağazasından Damascus bir şef bıçağı aldım.Bu bıçağın keskinliği kullanışlığı çok harika çıktı,körelmiyor gerçekten,keşke 15 yerine 20 cm olsaydı,ama ev için büyüklük de gayet iyidir Bunun dışında nerde hoşuma giden bir bıçak bulursam alıyorum. Mutfakta güzel bıçaklar kullanmak ayrı bir keyiftir.Biz bıçak konusunda Avrupa,Amerika ve Japonyaya göre çok gerideyiz. Adamlar ergonomi,sağlamlılık ve kullanışlılık olarak çok iyi ürünler çıkarıyorlar. |