Knot değişimi. ( Chimouge ) - Baskı Önizleme +- Geleneksel Tıraş Forumları (http://www.geltir.com) +-- Forum: BEYİN FIRTINASI (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=35) +--- Forum: Kendin yap - DIY (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=42) +--- Konu Başlığı: Knot değişimi. ( Chimouge ) (/showthread.php?tid=9055) Sayfalar:
1
2
|
Knot değişimi. ( Chimouge ) - Ümit Bilgi - 17/02/2018 Herkese Merhaba , Geçenlerde fak ettim ki, foruma üye olduktan sonraki yaptığım alışverişlerden birinde aldığım Semogue 830 fırçamda bir gariplik var. Severek kullandığım bu fırçamın knotunun kendi yuva ekseninde 3-5 mm döndüğünü fark ettim , dönüyordu ama çıkacak gibi de değildi. Bunu nasıl gideririm diye düşünürken, Aliexpress ten sap rengini beğendiğim için aldığım sentetik Yaqi fırçamla çapraz değişim geldi aklıma !!! Semogue 830 un knotu , Yaqi sentetiğin sapı İlk kez kullandığım sentetik fırça düşündüğüm hissiyatı vermediği için feda edilebilirdi. Sağ olsun Delidumrul üstadın da verdiği bilgilerle ortaya Yague 830 çıktı , Buradan tekrar yardımları için kendisine teşekkür ederim. İki kez de testten(kaynara yakın su) başarılı çıktıktan sonra bende yapım aşamalarını burada paylaşmaya karar verdim; 830 un sapını kırmak zor oldu ama temizlemek için hiç uğraşmadım Çünkü hiç yapıştırıcı izi yoktu, Kılları bir arada tutan reçinemsi katmanı bir de alüminyum benzeri yüzük ile çevirmişler, Muhtemelen burası yüzünden kendi içinde dönüyordu fırça İkinci aşama olarak, Sentetiğin kıllarını mümkün olduğunca dipten kestim. Güzel bir asker traşı , İşin eğlenceli ve bir o kadar hassas yeri için, Dremel ve savaş başlıkları, Ortalık baya bir kirlendi, Yeterli temizlik ve zımpara işlemleri sonrası, epoksi reçine ile son aşama, Bunlarda son fotoğraflar, Herkese şimdiden iyi hafta sonları. RE: Yague 830 - onurcakmak - 17/02/2018 Komşum elinize sağlık, güzel bir çalışma olmuş. Ortalık batsa da verdiği keyif paha biçilmez olsa gerek Çin malı Semouge olmuş bu fırça. Chimuoge (çimog) olsun bence ismi. RE: Yague 830 - pilotic - 17/02/2018 Ellerinize sağlık forumda bu işin bu kadar detaylı anlatıldığı-gösterildiği bir başlık 'sanırım' yoktu. İsim de cuk oturmuş ama telaffuz etmekte zorlandım. Okunuşunu da yazarsanız iyi olur . Son hali de şahane olmuş, iyi günlerde kullanın. Hem bu butterscoth (karamela) rengi, hem de bu form benim en beğendiklerimden. Edit : Bu arada kılları unutmuşum. Berber dükkanı gibi olmuş ortalık Edit 2 : İsim önerisinde atış serbestse ben de Yamogue diyerek katılmak isterim. Yague 830 - Nani Kuş - 17/02/2018 @Ümit Bilgi komşum çok güzel olmuş elinize sağlık . Çimog RE: Yague 830 - vintage - 17/02/2018 Ortaya yeni bir ürün çıktığına göre kendi isminizi verebilirsiniz RE: Yague 830 - dikdik_s - 17/02/2018 Hocam konu baslıgına Fırcada knot degisimi gibi birsey eklerseniz, ileride yapmak isteyen baska arkadaslara fotolarıyla ornek olur diye dusunuyorum. Saygılar RE: Yague 830 - Ümit Bilgi - 17/02/2018 (17/02/2018, Saat: 12:48)onurcakmak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Komşum elinize sağlık, güzel bir çalışma olmuş. Ortalık batsa da verdiği keyif paha biçilmez olsa gerek Komşum el sapa, yüz fırçaya alışkın, ikisi bir araya gelince gerçekten keyifli oldu(bu cümlede biraz garip oldu ) . Bu arada Chimuoge çok iyi bir seçenek. Pilotic, Nani Kuş, Vintage çok çok teşekkür ederim. Üstat lar gibi ürün incelemesi ve yorum yapmak istesem de, daha çook fırın ekmek beni bekliyor. İyisi mi ufak tefek yaptıklarımı paylaşayım dedim. (17/02/2018, Saat: 16:13)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam konu baslıgına Fırcada knot degisimi gibi birsey eklerseniz, ileride yapmak isteyen baska arkadaslara fotolarıyla ornek olur diye dusunuyorum. Hocam çok doğru düşünmüşsün, başlığı "Knot değişimi. ( Chimouge )" olarak değiştirdim. Eğer beceremediysem Adminler den yardım rica ederim. Saygılar. RE: Knot değişimi. ( Chimouge ) - dikdik_s - 17/02/2018 Super olmus sagolasın. Tekrar ellerine saglık. RE: Knot değişimi. ( Chimouge ) - Aliço - 18/02/2018 Valla harika ellerinize saglik benimde 830 mevcut ileride buradan feyz alırım RE: Knot değişimi. ( Chimouge ) - Mert_ - 18/02/2018 Asit banyosu hariç türlü break-in işlemine tabi tuttuğum, fakat bir türlü istediğim kıvama gelmeyen semogue 620 fırçayı bu tip bir çalışma yapmak isteyene bedelsiz gönderebilirim.Knotu veya sapı ayrı ayrı kullanabilirsiniz kondüsyon olarak çok iyi durumdalar.İlgilenenler mesaj gönderebilir. |