24/01/2015, Saat: 21:44
(24/01/2015, Saat: 04:34)ooppss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Her ne kadar progressi çok sevsem de çok fazla ayar değiştirmediğimi genelde 2,5-3 ayarda tıraş olduğumu farkettim,@ihtilaf üstadın tavsiyesiyle 34c yi denedikten sonra bu ayarın yaklaşık olarak 34c ayarına denk geldiğini farkettim. Madem 34c ayarı bana iyi geliyor o zaman progressin koca kafasını taşımaya gerek yok, 34c daha pratik. Ama bu benim denedikten sonraki tecrübem. Denememiş bir insana tavsiyede bulunurken istediğini bulamazsa az da olsa esneklik şansı olsun diye progress önerebilirim, çünkü DE alet konusunda deneme şansımız olmadan kör alım yapıyoruz. Ayarlı aletlerin diğer tüm aletleri içinde barındırdığı fikrine katılmıyorum, her aletin tıraş hissiyatı farklı. Ayarlı aletler yukarıda yazdığım gibi biraz daha esneklik sağlıyor. Ama her halukarda alacağınız alet biraz şans işi olacak. Ayarsız alacaksanız bence de 34c almaya değer bir alet. Wilkinsondan sonra devrim yaşatacağını düşünüyorum
Bugün Tunalı'da Eskizaman antikacısında Progress ve Gilette Aristocrat Junior gördüm. Anladığım kadarıyla bu Progress bayağı tarihi olan bir makine. Neyse,sizin de belirttiğiniz gibi eğer şu anki tasarımına yakınsa, kafası cidden büyük. Hatta sapı biraz inceydi ve o kafa sapın üzerinde çok tipsiz duruyordu. Ben burun altımı Wilki ile alırken bile zorlanıyorsam bu makinede sanıyorum hiç alamam.