09/04/2012, Saat: 22:06
Pek ne işe yarayacağını anlayamasam da istediğinizi yaptım, hatta başlangıç, 15 dk ve 30 dk olmak üzere 3 resim çektim. Sonuç gayet normal su uçtu sabun kaldı. Hatta onu da test ettim, su ekleyip tasta köpürttüm hemen hemen baştakiyle aynı ayarda köpük elde ettim.
Kullanılan ekipman:
Fırça : FS 26mm Finest
Sabun : Füme traş krem sabunu (sitelerinde böyle yazıyor)
Tas : Mango porselen tas
Su : Erikli doğal kaynak suyu
Yöntem :
20 sn yükle 1 dk köpürt
Sonuç:
Su her sıcaklıkta buharlaştığından başta yaptığımız homojene yakın köpük içerisindeki su buharlaştıkça köpük heterojen bir hale geçerek özelliğini yitirdi. Buharlaşan su kadar üstüne su ekleyip fırça ile karıştırınca yine benzer karakterde homojene yakın köpük oluştu.
Burada(balıkesir) nem biraz fazla olduğundan buharlaşma hızı daha kuru bir iklimdekine(içanadolu blg. örneğin) oranla yavaş olacaktır. Bu testi iç anadoluda yapınca sabundaki su daha çabuk uçacak köpük de daha hızlı kuruyacaktır. Da bu ne işe yarayacak ben hala anlamadım. Ustura hocam işinize yaradıysa ne ala,
Saygılar...
Kullanılan ekipman:
Fırça : FS 26mm Finest
Sabun : Füme traş krem sabunu (sitelerinde böyle yazıyor)
Tas : Mango porselen tas
Su : Erikli doğal kaynak suyu
Yöntem :
20 sn yükle 1 dk köpürt
Sonuç:
Su her sıcaklıkta buharlaştığından başta yaptığımız homojene yakın köpük içerisindeki su buharlaştıkça köpük heterojen bir hale geçerek özelliğini yitirdi. Buharlaşan su kadar üstüne su ekleyip fırça ile karıştırınca yine benzer karakterde homojene yakın köpük oluştu.
Burada(balıkesir) nem biraz fazla olduğundan buharlaşma hızı daha kuru bir iklimdekine(içanadolu blg. örneğin) oranla yavaş olacaktır. Bu testi iç anadoluda yapınca sabundaki su daha çabuk uçacak köpük de daha hızlı kuruyacaktır. Da bu ne işe yarayacak ben hala anlamadım. Ustura hocam işinize yaradıysa ne ala,
Saygılar...