26/60 düğüm boyutları olması lazım, standart üretimlerde düğüm fırçadan 1 cm yani 10 mm içeri gömülür bu da fırçayı 26/50 ölçülerinde bir fırça yapar. Silvertip tarzı yumuşak ve omurgasız kıl yapısında bu oran fırçayı daha az yayılan bir fırça yapmak için yeterli gibi ama kesin bir şey söylemek güç. Normalde daha dirençli ve omurgalı kıl tiplerinde loft >= knot*2 gibi bir baz formülle kaba hesap yapıldığını biliyorum bunun altındaki kıl loft uzunluğu fırçayı biraz sert bir yapıya sokacaktır. Elimde tipsoft 25/49 ölçülerinde silvertip bir fırça var ve yayılma nerdeyse yok, biraz sert yapıda. Aynı şekilde Simpson Chubby 2 fırçamda 27 düğüm çapında ve aşırı yoğun bir fırça ve loftu da kısa, bu sayede yayılma açılma vs minimum düzeyde(çok aşırı kuvvet uygulamıyorum elbette).
Onun dışında fan şekli yayılmaya daha müsait olacaktır ve zaman geçtikçe bu yayılma daha da artar. bulb(ampül) şekli ise yüzde masaj etkisini daha çok hisettirir. Benim gözlemim fan şekli kasede bulb şekli yüzde köpürtme için daha verimli, en azından elimdeki fırçalardan edindiğim izlenim bu yönde.
Sap ve renk kısmı ise kişisel tercihinizdir komsum, iyi günlerde kullanın.
Onun dışında fan şekli yayılmaya daha müsait olacaktır ve zaman geçtikçe bu yayılma daha da artar. bulb(ampül) şekli ise yüzde masaj etkisini daha çok hisettirir. Benim gözlemim fan şekli kasede bulb şekli yüzde köpürtme için daha verimli, en azından elimdeki fırçalardan edindiğim izlenim bu yönde.
Sap ve renk kısmı ise kişisel tercihinizdir komsum, iyi günlerde kullanın.
"Keen as this razors edge invisible" W. Shakespeare