09/09/2015, Saat: 13:04
Bence bu konuda sap ile saman biraz karışmış, Tipsoft düğümleri Çin'den geliyor diye köyü demiyor Straht kaptan, ilk çıktığında aynı kaliteyi daha uyguna verirken neden fiyat bu kadar arttı diyor. Ben de bir sürü marka fırça denedim ama içlerinde en sevdiğim Çin li bir satıcıdan hmw düğümdü, ihtilaf üstadımdan almıştım o fırçayı. Kıl dökmez, ymuşacık jel tp uçları olan ve inanılmaz güzel, yüzü kavrayan yastık gibi bir omurgası var. Tüm fırçalarımı sattım ama onu satmaya kıyamıyorum, ederi belki 50 usd civarıdır belki daha düşük. Simpson ve diğer büyük fırça üreticilerinin fiyat politikası ise kıl kalitesinden ve pahalı düğümden değil, el işçiliğinin ve marka ederinin eklenmesinden dolayı çok yüksek satılıyor, haklı olarak da karşılığında çok iyi denetlenmiş ve kaliteli fırçalar çıkıyor buna sözüm yok kesinlikle. Eminim onlar çok uyguna alıyorlardır düğümlerini ama fiyata yansıtmıyorlar bunu -tam tersi fiyatlar hep yukarıda-
Simpson 150 tl ye satılan Best tipi colonel x2l ile 450 tl ye satılan chubby 2 fırçası temelde yakın kaliteye sahip kıl tipi değil mi? Burdaki fiyatlandırma sadece kalite değil belli ki, marka payı ve işçilik gibi çok yüksek kalemler ekliyorlar. Onun dışında eğer özel tip bir kıl tipi kullanıyorlarsa da bunu inanılmaz fahiş fiyata satıyorlar, neden satmasın ki alıcısı olduktan sonra?
Saygılar.
Simpson 150 tl ye satılan Best tipi colonel x2l ile 450 tl ye satılan chubby 2 fırçası temelde yakın kaliteye sahip kıl tipi değil mi? Burdaki fiyatlandırma sadece kalite değil belli ki, marka payı ve işçilik gibi çok yüksek kalemler ekliyorlar. Onun dışında eğer özel tip bir kıl tipi kullanıyorlarsa da bunu inanılmaz fahiş fiyata satıyorlar, neden satmasın ki alıcısı olduktan sonra?
Saygılar.
"Keen as this razors edge invisible" W. Shakespeare