19/09/2015, Saat: 21:00
@Chinaski, Coolcut' a göre bizim usturalar çeliğe daha yakın geliyor bana. Ağırlık bakımından değil de manevra ve açı açısından. CoolCut' ın etli yapısı sebebiyle çok dar çalışılamıyor. Bende ki çelik "half hallow" mesela (full de olabilir tam emin değilim), hatta bir sonraki çelik usturamı "full hollow" ve "round point" yerine düz veya "French point" düşünüyorum. Coolcut görüyorum ki her türlü kaba kalıyor benim elimde. Buradan bakarsak çelikte ne kadar fiyakalı gözükseler de 8/8, satır gibi bir ustura tercih edeceğimi hiç sanmıyorum, öyle ki 3/8 - 4/8 arayışına gireceğim büyük ihtimal. O açıdan ABıyıklı benim için süper bir deneyim oldu.
Her aletin kendine göre zorluğu var netice itibariyle. Çelikte de bileme sıkıntısı var örneğin değil mi . Ona bakaraktan yerli usturaya bıçak yüklemesi çocuk oyuncağı . "Çelik çelik" demişken bir sonraki tıraşımı çelik usturamla olayım bari .
Bu arada bir şey daha ekleyeyim. Ne kadar sulu bir köpük yapmaya çalışsam da Speick krem pek ustura tıraşına uygun değil gibi geliyor bana. Çabuk kuruyor fakat yine de iyiydi.
Her aletin kendine göre zorluğu var netice itibariyle. Çelikte de bileme sıkıntısı var örneğin değil mi . Ona bakaraktan yerli usturaya bıçak yüklemesi çocuk oyuncağı . "Çelik çelik" demişken bir sonraki tıraşımı çelik usturamla olayım bari .
Bu arada bir şey daha ekleyeyim. Ne kadar sulu bir köpük yapmaya çalışsam da Speick krem pek ustura tıraşına uygun değil gibi geliyor bana. Çabuk kuruyor fakat yine de iyiydi.
Haydi hayırlı tıraşlar...