Aracımın spesifikasyonlarını karşılayanlardan Mobil Esp 5w30 kullanıyorum. Evveliyatında servis aynı spekleri karşılayan Castrol 5w30 LL 04 koyuyordu ( Mobil'in kimyasal ve fiziksel bir takım değeleri Castrol'den daha yüksek) Biten garantiyle beraber değişikliğe gittim. yaklaşık 10-12 bin km de bir yağ ve filtre değişikliği yapıyorum. 25-30k km'de bir ise mazot filitresi değiştiriyorum.
Servis mağduriyeti yaşamamanız için yegane tavsiyem dostlar; şayet şirket vs üstüne almıyorsanız yani bir vergi avantajınız ve ve aşırı km yapma gibi durumlarınız yoksa ( yani garanti vs ile uğraşmak zorunda kalmayacaksanız) ikinci el araçlara yönelin.
Benzer sıkınltarım olmassa beni kesseler "0" araç almam, hele km derdim yoksa küçük hacim, dizel vs hiç kovalamam.
Servis mağduriyeti yaşamamanız için yegane tavsiyem dostlar; şayet şirket vs üstüne almıyorsanız yani bir vergi avantajınız ve ve aşırı km yapma gibi durumlarınız yoksa ( yani garanti vs ile uğraşmak zorunda kalmayacaksanız) ikinci el araçlara yönelin.
Benzer sıkınltarım olmassa beni kesseler "0" araç almam, hele km derdim yoksa küçük hacim, dizel vs hiç kovalamam.