20/11/2015, Saat: 03:20
(20/11/2015, Saat: 03:10)bayindirh Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim de ilk tıraş aletim Wilkinson. İlk bir kaç tıraşta kesmediğini zannetmiştim. Sonra jileti çok eğmediği için farklı bir açı istediğini farkettiğimde keskinlik ve yakınlığında büyük bir artış oldu. Piyasaki en az agresif tıraş makinelerinden biri olsa da, bir çok kartuş sisteminden daha iyi tıraş etme yeteneğine sahiptir. Sadece alışma meselesi.Sizin de söylediğiniz gibi mesele tamamen teknik. Bugün olduğum tıraş esnasında ara ara jiletin sakalı keserken çıkardığı o çıtırtı sesini aldım ve hoşuma gitti. Bazı bölgelerde ise cildin üzerinde boşa döndüğü hissine kapıldım. Her yeni tıraşda üstüne katarak ideal tutuş ve açıyı bulacağıma inanıyorum. Jilet olarak mavi astra kullandım şimdiye kadar, yarın kutunun içinden çıkan Wilkinson'ın kendi jiletini denemeyi düşünüyorum.
Jilet dediğiniz şey oldukça keskindir. Gevşetir ya da modifiye edip kendinizi yaralarsanız yıllarca geçmeyecek izleriniz olabilir. Bir de Wilkinson çok agresif olmayan bir jilet olarak bilinegelse de seramik üzerine PTFE kaplama olduğu için ortalama keskinliğin üstünde bir jilettir. Hatayı affetmez, tahriş eder ve keser.
Bence lütfen tekniğinizi geliştirmeye odaklanın, daha sonra ne kadar agresif bir makine istediğinize karar verirsiniz.
Teşekkürler yorumunuz için
Nexus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi