08/03/2016, Saat: 19:55
(08/03/2016, Saat: 19:02)nicotinee Adlı Kullanıcıdan Alıntı: türkiyede çelik ustura bulmak bu kadar zormu. ben heryere baktım bulamadım adam akıllı. ebayde de kargo sorunu olur diye çekiniyorum. sert köşeli ustrular hosuma gidiyor ama malzeme de önemli bir alman yada çin malı olamaz mesela. ingiltere olabilir shaveclup diye bir yer baktım ama onlarda jiletli ustura var çelik olması lazım jiletli illa jiletli olacaksa bluebeard tarzı birşey olabilir
Selamlar
Daha önce ustura kullanıp kullanmadığınız ile ilgili bir bilgi yazmamışsınız. Sitede genellikle çelik ustura denemek isteyen arkadaşlara bir süre jiletli ustura ile deneyim sahibi olmayı tavsiye ediyorlar çelik ustura ile ilgilenen deneyimli üyelerimiz. Alışkanlık kazanmak için bir süre geçmesi gerekiyor gerçekten. Normal jilet tutuculardan farklı olarak jiletin tutuş açısı tamamen kullananın elinde. özellikle çene ve boyun bölgesinde öğrenene kadar ciddi sıkıntı yaşanıyor. Açı birazcık dikleşince direk yüze dalıyor.
İsterseniz güzel bir jiletli ustura ile başlayın derim. Yanına birkaç parça farklı markalardan jiletler de alırsınız. jiletli usturalar da kullanılan jiletler kullandığınız ustranın karakterini çok fazla değiştiriyor. DE jilet tutucularda hiç beğenmediğiniz bir jilet basit olarak gördüğümüz jiletli usturada harikalar yaratabiliyor. Bu açıdan bakarsanız jiletli usturalar da kullanımı çok zevklidir aslında.
Ayrıca tıraş öncesi hazırlığım ve kullandığım sabun dahi jiletli usturada daha bir önem kazanıyor. örneğin eğer o gün jiletli ustura ile tıraş olacaksam koruyuculuğu elimde ki diğer ürünlere göre daha iyi olduğundan cellayı tercih ediyorum. köpüğü birazcık daha sulu tutmaya çalışıyorum gibi...
Eğer değerlendirmek isterseniz bir jiletli ustura ve birkaç çeşit jilet ile en fazla 50tl lik bir bütçe ile bu zevki yaşayabilirsiniz. Çelik ustura ile bu rakam en az 200tl olacak ve usturanın keskinliğini yüksek tutmak ayrı bir mesele...
Bu alışma sürecinde de bir yandan çelik usturalar ile ilgili araştırma yaparsınız derim.