11/08/2016, Saat: 02:19
(11/08/2016, Saat: 01:08)Yeni Üye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar bu yöntem makinanın dengesini bozar mı? Tıraşı tahrişli bir hale getirme ihtimali var mı?
De89 aletime bazen 3 adet kesik jilet ekleyip tıraş oluyorum. Cildimi biraz da elimle çok hafif gerdirip tek perdede çok yakın ve tahrişsiz netice alıyorum. Kesim esnasındaki ses bile çok değişiyor. Nerdeyse her bir kılın kesim sesini duyuyorum diyebilirim (biraz abartsam da çıkan ses cidden çok değişiyor).
Ancak şöyle bir durum var: Alet yine aynı alet, ama jilet agresifleşiyor. Ekleme yaptığımız diğer jiletler keskin kenarlarından yoksun oldukları için kafanın pimli bölgesine otursa da, sıkıştırma tamamlandığında asıl jilet kafaya tam oturmuyor. Uçları aletten tam destek -sıkıştırma-alamadığı için tıraş esnasında jilet titrediğini hissettirip güvensiz bir his veriyor.
Deneyimlediğim kadarıyla, iyi bir ön hazırlık ve daha da önemlisi iyi bir teknik oturtulmuşsa tahriş, kesik v.b. söz konusu değil. Yine de jiletin kafaya tam oturmadığı unutulmadan, dengesizliğin bilincinde olarak daha dikkatli çekişler yapmakta fayda var. Zaten jilet "ben saldırgan ve dengesiz bir durumdayım, dikkatli ol! Yoksa her an cildine dalabilirim" diyor ve ister istemez insanı daha dikkatli olmaya zorluyor.