02/03/2017, Saat: 15:23
Dün akşamın tıraşı: Merkur Futur, Cella & Derby Premium. Sonuç içler acısı. Cella ile krem şanti köpük, Futur ile 3 perde, ayarlar sırasıyla 2 - 1,5 - 1. Çenemin etrafında kesiklerden top sakal oluştu, tıraş sonrası şap sürdüm, yaklaşık 5 dakika boyunca yanma hissi geçmedi. Derby Premium’un sadece kutusu güzelmiş. İlk perde WTG’de çok sorun yoktu, 2. Perde XTG’de çene etrafında kesikler ve boyun kısmında yolmalar başladı. 3. Perde rötuş içindi, çenede 1-2 noktada daha kesik oluştu. Derby Premium’un yanak tıraşı kabul edilebilir seviyede, ancak boyunda kılları kesmekten ziyade yolduğunu hissettim. Henüz bir aylık geleneksel tıraş deneyimim olduğundan tekniğim tabii ki kusursuz değil, ancak bu sorunları ne isana’da ne yeşil astra’da yaşadım. Bir daha bu jileti kullanacağımı sanmıyorum.
Şu ana kadarki tecrübelerime göre (Futur 3 ve altı ayarlarda, arko & cella sabunlarla) jiletlerde hissiyat sıralamam:
Isana (yeterince keskin, son derece konforlu) > yeşil astra (keskin ve konforlu, boyun bölgesinde tahriş yapabiliyor) > derby premium (rezalet, intihar harici kullanılmamalı )
Tabii ki herkesin yorumu farklı olacaktır ancak benim yaşadıklarım benzer kombinasyonla başlangıç yapacak arkadaşlara yardımcı olabilir.
Herkese kazasız belasız tıraşlar...
Şu ana kadarki tecrübelerime göre (Futur 3 ve altı ayarlarda, arko & cella sabunlarla) jiletlerde hissiyat sıralamam:
Isana (yeterince keskin, son derece konforlu) > yeşil astra (keskin ve konforlu, boyun bölgesinde tahriş yapabiliyor) > derby premium (rezalet, intihar harici kullanılmamalı )
Tabii ki herkesin yorumu farklı olacaktır ancak benim yaşadıklarım benzer kombinasyonla başlangıç yapacak arkadaşlara yardımcı olabilir.
Herkese kazasız belasız tıraşlar...