06/03/2017, Saat: 10:44
Geleneksel tıraş serüveninde bir ayı geride bıraktıktan sonra bir adım daha ilerleyerek Antiga Barbearia de Bairro’yla tıraş olmayı denedim. Geofatboy’un önerisini dikkate alarak ilk tıraşın tamamını shavette ile olmayı değil, el alıştırma amaçlı sadece favorileri ABB ile alıp tıraşı Futur ile tamamlamayı planladım. Tıraş beklediğimden daha iyi gitti, favoriler, yanaklar, boynun orta kısmının çoğunluğu derken tıraş yüzeyinin %75’ini ABB ile kesiksiz ve tertemiz şekilde aldım. Dudak çevresi ve çenede ise riske girmeden Futur’a döndüm. İlk deneyim çok olumlu geçti, şimdiye kadarki en temiz tıraşımı oldum. Shavette ile tek perdede bile çok temiz iş çıkarmanın mümkün olduğunu gördüm, tekniğe hakim üstadlar ustura ile tek perdede BBS’e ulaşır diye düşünüyorum. Bu tıraş sonrası uzun vadede nihai hedefim olan ustura ile tıraşın çok doğru olduğunu anladım.
Tıraşta kullandığım sabun lanolin modifiyeli arko – çakma Mitchell's Wool Fat oldu Arko’yla bol yükleme yaptıktan sonra köpürtme tasına nohut tanesi kadar lanolin sıkıp köpürtmeyi öyle yaptım. Tıraş sonrası Arko sabun kuruluğunu hissetmedim, bu yöntemin MWF ile bir karşılaştırmasını yapmak gerek.
Hayırlı tıraşlar, iyi haftalar...