08/08/2017, Saat: 16:05
Merhaba @Dr.Fahrenheit komşum. İlk ustura deneyiminizi iki basit nazarlıkla atlatmanıza sevindim. İstikrarlı bir şekilde usturaya devam ederseniz elinizin alışması uzun sürmeyecektir. Elinizin melekesine bağlı olarak 10-20 civarı tıraş sonrasında usturayı epeyce rahat ve korkusuzca kullanabilir duruma geleceksiniz. Sonrasında usturadan aldığınız keyfi başka hiç bir tıraş aletinden alacağınızı düşünmüyorum (çelik usturayı örnek dışı tutuyorum). Özellikle sinek kaydı tıraş seviyorsanız. Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim, şahsen hafif usturalarla, ağır usturalara nazaran çok daha rahat tıraş oluyorum. Eğer almayı düşündüğünüz usturanın sap kısmı ağır olursa denge problemi yaşayabilirsiniz. Bu anlamda Senguine R5 gibi sapı ahşap ve hafif, gövde bölümü çelik veya ağır metal bir ustura tercih etmenizi tavsiye ederim.
Çelik usturaya ise hemen heveslenip satın almanızı önermem. Tıraş olamayacağınız için değil. Hem ekonomik anlamda, hem de genelde ustura kullanımından zevk alıp almayacağınız belli değilken biraz erken bir karar olur. Belki de iki tıraş sonra usturadan zevk almayacaksınız, veya DE aletler daha zevkli gelecek, veya shavette in jilet seçebilme avantajı hoşunuza gidecek vs. Bence bir ay süreyle mecbur olmadığınız zaman haricinde her fırsatta ustura ile tıraş olun ve bakın bakalım gidişat neyi gösterecek
Çelik usturaya ise hemen heveslenip satın almanızı önermem. Tıraş olamayacağınız için değil. Hem ekonomik anlamda, hem de genelde ustura kullanımından zevk alıp almayacağınız belli değilken biraz erken bir karar olur. Belki de iki tıraş sonra usturadan zevk almayacaksınız, veya DE aletler daha zevkli gelecek, veya shavette in jilet seçebilme avantajı hoşunuza gidecek vs. Bence bir ay süreyle mecbur olmadığınız zaman haricinde her fırsatta ustura ile tıraş olun ve bakın bakalım gidişat neyi gösterecek