06/11/2017, Saat: 10:37
(06/11/2017, Saat: 01:01)kokopelli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İcat çıkaran çıkarmış, bir de sen icat çıkarma diyorsunuz yani. Deneyip de memnun olanlar, becerdiklerine memnunlar belki de. Korsandır diyelim de denemesinler o zaman, ne yapalım.
DE dururken ustura kullananlara da laf edecek miyiz? Çünkü o kırık barlı Yuma’yı kullanmak, henüz usturaya tam alışmadıysanız ustura ile temiz bir tıraş çıkarmaktan çok daha kolay oluyor. Ama ona artık DE demeyip ustura gözüyle bakarsanız tabi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Üstadım biz bu işin meraklıları olarak belki her gün icat çıkarıyoruz, siz de çıkarın elbette. Dediğiniz gibi, üst kapağı tam sıkmayıp mutlu mesut tıraş olan vardır, ama Serdar abinin dediği gib 3-5 dolara futur klonu alınabilirken, bu yöntemin yüksek risklerinden bahsettik sadece. Malum, yeni üyelerimiz oluyor, benim de yanlış bulduğum bir kanı olan "Wilkinson yeni başlayanlara idealdir" düşüncesiyle bu başlığı okuyorlarsa, bu bilgi notunu düşmek istedim.
DE dururken ustura kullananlara neden laf edelim? Ben ve bir çok arkadaşımız her ikisiyle de tıraş oluyor. Kırık barlı yuma dahil her DE veya kullan at tipi SE alet kullanılır, ama artık o yöntemin icat olduğu döneme göre daha bereketli bir dönemdeyiz, bunu ifade etmeye çalışıyoruz. Bu fikirde olan arkadaşlar eski alışkanlıklarını devam ettirebilirler, onlar da öyle mutlu sonuçta, veya yeni alternatifleri de değerlendirebilirler. Kırık barlı aletleri ustura gibi olur dediğiniz gibi, bu nedenle doğal olarak normal bir DE tıraşı gibi değil de, ustura gibi iki eli kullanmak gerekecektir. Koruma barı olmadığı için diğer elimizle bazı yerlerde gerdirme yapmak lazım ki jilet cilde dalmasın. Bunu da belirtmek lazım gelir bence. Dediğiniz gibi, (jiletli) ustura deneyimi yaşamak isteyen arkadaşlar için, koruma barı kırarak DE alet kullanmak iyi bir fikir olabilir.
Forum ortamındayız, bilgi paylaşıyoruz, hepimiz fikirlerimiz ortaya koyarak bir zenginlik / çeşitlilik yaratmaya çalışıyoruz. Umarım okuyan arkadaşlara yardımcı olabiliyoruzdur.
I'd Lather be Shaving, 'Cos Shave Must Go On!