07/05/2018, Saat: 16:50
Amazon geçen sene Türkiye pazarına gireceğini belirtmişti. En çok korkulan nokta ise vergilere tabii tutulması ve cazipliğini yitirme endişesi idi. Şimdi amazon Türkiye pazarına bu şekilde girecekse daimi müşterileri elbet ilgi gösterecektir. Ama genel itibari ile piyasada ki rakiplerini (gittigidiyor, hepsiburada, n11 vs.) tokatlayacağını düşünmüyorum. Amazon müşteri politikaları ile cazip olabilir. Tabi Avrupai müşteri politikasını Türkiyede uygularsa. Zira Türkiye de müşteriyi koruma politikası değil de satıcıyı koruma politikası var.
Açıkçası beni çok şaşırtmadı, zaten bekliyordum. Siyasete girmek istemem ülkenin gelirinin %70'ine yakını dolaylı vergilerden oluşuyor. Haliyle Amazon'u bu konuda serbest bırakacakları düşünülemez. Benim korkum Amazon'un müşteri memnuniyetini Türkiye'ye uygun hale getirmesi. İşte o zaman beraber bu konuda ağlaşırız.
Açıkçası beni çok şaşırtmadı, zaten bekliyordum. Siyasete girmek istemem ülkenin gelirinin %70'ine yakını dolaylı vergilerden oluşuyor. Haliyle Amazon'u bu konuda serbest bırakacakları düşünülemez. Benim korkum Amazon'un müşteri memnuniyetini Türkiye'ye uygun hale getirmesi. İşte o zaman beraber bu konuda ağlaşırız.