14/01/2019, Saat: 15:40
(14/01/2019, Saat: 12:41)informatiker Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Komşularım seder ve ali bıyıklı gibi usturalarda jileti çıkarıp muhafaza etmek uygun değil. Üstten açılan ustura olursa olur. Genel kanı sirkeleyip silmeden kaldırmak gibi.
@informatiker komşum yorumunuza bakarak benimde katılıp uyguladığım yönde karar verdiğinizi gördüm. Bu usturalarda çıkarırken jilete hasar verme olasılığı var ve hasarlı jileti takıp tıraş olma düşüncesi bile korkutucu. Jilete yapışan kılları dert etmeyin usturanızı biraz sıcak suya tutunca yapıştığı sabun artıkları ile birlikte çıkıyorlar. Buna rağmen çıkmıyor ise usturanız esnemiş jilet ile arasında boşluk oluşmuş diye düşünürüm ve usturanızı değiştirmenizi öneririm.
Paslanmayı önlemek için suya tutmayayım diyorsanız o kadar çekinilecek bir durum değil bence. İşyerindeki usturamla bazen haftalarca tıraş olmasam da paslanma ile karşılaşmadım. Yanılmıyorsam Sedef ve Ali Bıyıklı paslanmaz malzemeden üretiliyor. Ben usturamı durulayıp bırakıyorum uzun süre kullanmayacaksam arada jilete bakıyorum paslanma görürsem jileti değiştiriyorum.
@manuple komşumun resimdeki usturası gibi modelleri kullanmadım bu tip usturaların paslanması ile ilgili yorum yapamam.