23/06/2019, Saat: 17:13
Çok hassas bir cilt tipine sahip olduğum için şimdiye dek kullandığım bütün jiletlerde az çok tahriş, kızarıklık ve zaman zaman kesikler olmuştu.. Daha önce feather, perma sharp, merkur, personna, 7 o’clock (sarı) ve rapira jilet kullandım ve hepsinde aynı sonuçla karşılaştım. Artık bu durumun cilt tipimle alakalı olduğunu düşünerek durumu bir anlamda kabullenmiş ve cildimde en az tahriş sağlayan jiletin benim için en iyisi olduğunu düşünmeye başlamıştım.. Hatta cildimdeki tahrişin kaçınılmaz olduğuna inanarak en sağlam tıraş sonrası ürünleri araştırmaya başlamıştım.. Ta ki bir arkadaşımın hediye ettiği derby usta ile tanışana dek !! Arkadaşlar şunu bir kez daha anladım ki, iyi jilet- kötü jilet diye bir ayrım yok; cildinize iyi gelen jilet ve kötü gelen jilet var. Ben EJ DE89 serisine ait olan makinem ve derby ustayı ikilisiyle birlikte şimdiye dek yaşadığım en iyi tıraş performansını yaşadım. Ne bir yanma, ne bir tahriş, ne de en ufak kesik veya kızarıklık !! Çok keskin bir jilet olmasa da konforlu ve efektif bir jilet.. Üç perde tıraş olduktan sonra -ki normalde başka jiletlerle cildim çok tahriş olduğundan iki perdeden fazla tıraş olamam- cildimi mermer gibi yaptı.. Tam anlamıyla pürüzsüz ve ekstra konforlu bir tıraş tecrübesi yaşadım. Daha iyisi bulana dek benim için en iyisi derby usta
Shave like a man, be like a man...