(25/06/2019, Saat: 14:57)donniebrasco Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir de pig/boar farkı var. Domuz deyince akla yemek için yetiştirilen o pembe hayvan geliyor. Tabi bir de İslami hassasiyetleri kaşıma riski var. Hâlbuki İslâm açısından domuzun etini yemek haramdır ancak kılından yapılan fırçayla ilgili bir sorun yok. Diğer yandan bu hayvan sembolik olarak anti-islami anlaşılıyor toplumda. Modern zaman müfessir ve müctehidlerinin bu konularda halkı aydınlatmaya yönelik çalışmalar yapması lazım.Konunun İslami veya başka bir inanç boyutuna burada çok değinmeyelim bence. Çünkü klasik İslami ekollerin neredeyse hepsinde domuzun her türlü parçasından yararlanmanın (derisi, kılı, kemiği vs) yasak olduğu kabul edilir. Bazı modernist düşünceye sahip araştırmacıların kılının kullanılmasında sakınca olmadığı yönündeki görüşleri azınlık derecesindedir. Ben de İslam hukuku konusunda klasik metinler üzerine uzun yıllar araştırma yapmış birisi olarak bunu söyleyebiliyorum. Ancak forumda bu konunun "Ben vegan olduğum için kullanmak istemiyorum. Ben İslami kaygılarımdan ötürü kullanmak istemiyorum. Ben Yahudi olduğumdan ve bizde de yasak olduğundan kullanmak istemiyorum. Benim öyle bir kaygım olmadığından domuz kılından yapılmış fırçayı severek kullanırım" gibi kişisel tercihler seviyesinde kalması gerektiğini, ötesine geçilememesi gerektiğini düşünüyorum. Nitekim aramızda elbet kişisel tercihleri çok renkli olan onlarca komşu vardır Sevgiler saygılar
BLA-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi