06/07/2019, Saat: 16:22
(Son Düzenleme: 07/07/2019, Saat: 23:42, Düzenleyen: onurcakmak.)
..ustura kayışlamada tekniklerle alakalı verilen bilgilerde genel olarak tavsiye edilen bastırmamak, hafif kuvvetle usturayı deri üzerinde tutmak ve çekmek...burada bir de deri kayışın ne derece gergin olacağı ile ilgili de ; genellikle aşırı gergin tutlmaması ve cok gevşek bırakılmaması yönünde bilgi veriliyor... Özellikle acemiler ki ben de dahilim, tüm bu hususlarda bu çekme- çevirme - baskı uygulama- usturayı tutma ...vs işlemlerde mutlaka zorlanıyor ve tam tekniği de uygulayamayabiliyor.haliyle yapılan hataların ağzı geriye götüreceği uyarısı sıklıkla tekrarlanıyor...
Burada bir sorum - anlamaya calıstıgım bir hususu da hem sormuş hem danışmış olayım :
Usturayı deri kayış üzerinde tutarken ve baskıyı uygularken dikkat edilecek bir püf noktasi olarak; usturanın ağzı yerine sırtına baskıyı uygulamak en doğrusu mudur ? Bir de haliyle deri kayış uzerindeki baskının etkisiyle bir eğim olusması normal midir? Nasıl ayarlanmalıdır ? Eklediğim resimlerin de yorumlarınızın da bu hususların anlasılmasını kolaylastıracagını düsünüyorum.yanlış ve tartışılacak hususlarda da bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.....
Keyifli tıraslar dilerim...
Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Burada bir sorum - anlamaya calıstıgım bir hususu da hem sormuş hem danışmış olayım :
Usturayı deri kayış üzerinde tutarken ve baskıyı uygularken dikkat edilecek bir püf noktasi olarak; usturanın ağzı yerine sırtına baskıyı uygulamak en doğrusu mudur ? Bir de haliyle deri kayış uzerindeki baskının etkisiyle bir eğim olusması normal midir? Nasıl ayarlanmalıdır ? Eklediğim resimlerin de yorumlarınızın da bu hususların anlasılmasını kolaylastıracagını düsünüyorum.yanlış ve tartışılacak hususlarda da bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.....
Keyifli tıraslar dilerim...
Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi