(26/09/2019, Saat: 01:03)Delidumrul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 30mm knot için 57mm loft gayet normal aslında, hele ki birde finest bir fırça ise.
30mm çapta bir fırçanın 48-52 olması yüzde fırça yerine yumuşak bir kütle dolaştırmak gibi olur sanki, tabiki siz seviyor olabilirsiniz ve bu ölçülerde zaten bir kural değil.
Yüzünüzde çalışırken 57mm loft fazla yayılacaktır belki ama bunun asıl olayı bu zaten çünkü yüksekliği kısa tuttuğunuzda kıllar sıkışacaktır ve 'çapı büyük-loftu kısa' bir fırçada sıkıştırılmış bir kıl yumağında köpük yapmaya çalışmak olur bu. Fırçanın kaldırdığı sabun kıllar arasında rahat hareket edecekki daha hızlı- kolay ve istenilen kıvamda köpük oluşabilsin ve köpüğü aynı şekilde dışarı verebilsin.
Ben fırçaları bu şekilde tercih ediyorum genelde, çap büyükse loftuda yüksek olmalı eğer yüzümde yayılmasından hoşlanmıyorsam zaten o ölçüde fırçayı kullanmıyorum.
Benim kullandigim butun fircalar yuzde kopurtme icin. Tasta kopurtme yapmiyorum.
Maseto Finest 30mm knot, 48mm free loft, ben cok memnum. Dedigin gibi 26mm knot gibi yuzde acilmasi ama daha yogun.