(16/10/2019, Saat: 10:54)acoma Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yani soyle bir sey duymuşsunuzdur mutlaka "en iyi en pahali sabunu aldik yine tahris olduk bir ise yaramadi" iste bu durumda kerametin sabunda degil jilette aranmasi gerektigini dusunuyorum.
Acemi icin alet vardir, acemi icin jilette vardir ama acemi icin sabun yoktur.
Komşum bu dediğinizin bir kısmına katılıyorum. Her acemi ilk önce traş aleti ve jilet arayışıyla bu işe başlıyor, doğrudur. Jilet tıraşın önemli bir parçası ancak ucuz diye insanlar sürekli jilet değiştirip doğruyu bulmaya çalışıyor. Bence jilettende önce teknik oturmalı bu konular öncelikler kişiden kişiye değişiyor.
Agresif tıraş aleti veyahut jiletlerde sabun koruyuculuğu kayganlığı tıraş sonrası hisssiyat bir tık daha ön plana çıkmakta olduğunu düşünüyorum ancak bunu arko ile yapanda var. Aynı şekilde genellemede kalitesiz denilen bir jilet ile doğru tıraş aletini kombinleyip mükemmel tıraş olanda var burdada teknik ve jilet tıraş aleti uyumu ortaya çıkıyor Yoksa tekniği oturan kişi her türlü jilet, tıraş aleti ve sabunla tıraş olur. Zamanla işin hobi ve keyif kısmı ön plana çıktığı için sabun ve fırça çeşitlerinin kullanımı artıyor. Çok fazla kombinasyon var bu yüzden hepsini bir bütün diyip yorumu bitireyim