14/03/2020, Saat: 20:08
Soner komşum harika bir yazı olmuş emeğimize sağlık
Bildiğim kadarıyla katkı yapmak isterim yanlışım barsa düzeltin lütfen .
Kolonya cologne ismi Köln şehrinin Fransızca adıdır , Fransız işgali sırasında 4711 numaralı evde üretilen ürüne Fransızlar Eau de cologne ( köln suyu ) ismini vermişler . Ve ülkelerine ürünü ve kültürü taşımışlar .
Konunun ilk mesajındaki videoda yapıldığı gibi evde kolonya yapılmaz esans öyle kolay çözülmez alkolde .
Denemek isteyenlere tavsiyem evde kolonya yapımı için ;
1. Çelik veya alüminyum kapaklı bir kap içerisine etil alkol ile esansı karıştırın , esans %2-3 arası olacak ,
2. En az 1 hafta boyunca bu karışımı günde bir kaç kez çalkalayın veya karıştırın ( güneş görmeyen yerde muhafaza ederek )
3. 1 hafta sonra toplam karışımın %10-20 arasında distile su karıştırın
4. Bir kaç gün yeni formülü de çalkalayın
5. Karışımı süzerek şişeleyebilir kullanabilirsiniz
Bende bu tekniği işin emekli bir uzmanından alıp uygulamıştım gayet başarılı kolonyalaR çıktı,
Su oranı arttıkça daha hafif az yakan ürünler
Esans oranı arttıkça daha buram buram ürün elde edersiniz
Aşağıda Nostalji seven forum ahalisi için yaklaşık 15 yıldır kullanılmayan ve 1950 lerde üretime başlamış Anadoluda birkolonya üretim tesisi fotoğrafları
Tesisin benimle alakası yoktur
Bu da süzme makinası İsviçre üretimi antika sayılır
Bildiğim kadarıyla katkı yapmak isterim yanlışım barsa düzeltin lütfen .
Kolonya cologne ismi Köln şehrinin Fransızca adıdır , Fransız işgali sırasında 4711 numaralı evde üretilen ürüne Fransızlar Eau de cologne ( köln suyu ) ismini vermişler . Ve ülkelerine ürünü ve kültürü taşımışlar .
Konunun ilk mesajındaki videoda yapıldığı gibi evde kolonya yapılmaz esans öyle kolay çözülmez alkolde .
Denemek isteyenlere tavsiyem evde kolonya yapımı için ;
1. Çelik veya alüminyum kapaklı bir kap içerisine etil alkol ile esansı karıştırın , esans %2-3 arası olacak ,
2. En az 1 hafta boyunca bu karışımı günde bir kaç kez çalkalayın veya karıştırın ( güneş görmeyen yerde muhafaza ederek )
3. 1 hafta sonra toplam karışımın %10-20 arasında distile su karıştırın
4. Bir kaç gün yeni formülü de çalkalayın
5. Karışımı süzerek şişeleyebilir kullanabilirsiniz
Bende bu tekniği işin emekli bir uzmanından alıp uygulamıştım gayet başarılı kolonyalaR çıktı,
Su oranı arttıkça daha hafif az yakan ürünler
Esans oranı arttıkça daha buram buram ürün elde edersiniz
Aşağıda Nostalji seven forum ahalisi için yaklaşık 15 yıldır kullanılmayan ve 1950 lerde üretime başlamış Anadoluda birkolonya üretim tesisi fotoğrafları
Tesisin benimle alakası yoktur
Bu da süzme makinası İsviçre üretimi antika sayılır
Look Sharp - Feel Sharp - Be Sharp