28/04/2020, Saat: 00:52
Konuyu kirletmek olmasın ama @KRAL komşum ben size şunu tavsiye ediyorum. Size göre kesim huyu yumuşak, orta ve agresif üç tane tıraş aleti belirleyin. (var ise bu şekilde yoksa temin edin) Daha sonra jiletleri sırası ile bu aletlerde deneyip. Bir yere not alın veya tablo oluşturun. Ben bunun için de kağıda bir tablo oluşturmuştum ancak daha sonra sürekli yaz çiz, elim ıslak olunca yazılar kaydı vs. bunu google tablolara taşıdım. Her tıraş sonrası bunların keskinlik (tıraşdaki etkinliği olarak) konfor (tıraş sonrası hissiyat batma kaşıntı vs. vs.) olarak 1-5 arasında puanlama yaptım. Siz de bu şekilde deneyebilirsiniz. Alet seçimi subjektif, jilt seçimi subjektif, alet jilet kombinasyonu tamamen ayrı bir dünya. Genel kanı olarak mild aletler de keskinliği ile bilinen, agresif aletlerde o kadar da keskin olmayan ancak konforu ile nam salmış jiletlerin kullanılması tavsiye edilir ancak bende bu şekilde olmadı mesela. Bu nedenle en iyisi siz planlı bir şekilde deneme yapmaya başlayın derim.
"Öç gecikir ancak asla yaşlanmaz." 4.Murad