09/10/2020, Saat: 01:13
(09/10/2020, Saat: 00:48)oguzhan5069 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @"mustbe" komşum profil resminizdeki kişiyle babamın ev sahipliğini yapmış olduğu bir organizasyonda tanışmıştım. Hafif mayhoş kafayla bana birkaç öğüt vermişti. Ne güzel günlerdi anlatamam. Şu anki neslin birçok zevkten mahrum kalmasına acıyorum. Ne zamandır profil resminizden mütevellit size sataşma fırsatını bekliyordum
Komşum, açıkçası muğlak yani sonuca gitmeyen yuvarlak konuşmalardan pek hoşlanmıyorum. Bu sebepten tavsiye isteyen arkadaşa net bir şekilde fikirlerimi açıkladım.
Sizin tarif ettiğiniz üzre ve seyahate gittiğim çeşitli ülkelerden birçok profesyonelin belirttiği üzre çok hassas bir cilde sahibim. Bilimsel çalışma; deney, gözlem ve ölçümlerin bütünüdür. Ben de tıraşa bilimsel yaklaşım taraftarı olarak söylemek isterim ki günümüz şartları doğrultusunda eski savları yeniden değerlendirmenin zamanı geldi
Soğuk tıraş, sanılanın aksine hassas veya normal cilt tipi; artık hangi tip olursa olsun sakal kesimi için pek uygun değil. Birçok kişinin tecrübesi de bu yöndedir. Mevsim aşırı sıcakken normal cilt tipindeki arkadaşlar gönül rahatlığıyla soğuk tıraş olabiliyorlardır ama söz konusu hassas bir cilt ise soğuk tıraş cildi tahriş edecektir. Hassas cilde sahip olan arkadaşların deneme sonuçlarını bizlerle burada paylaşması bence bizleri aydınlatacaktır
96 97 yıllarında kuzenlerimin odalarında araba teybi ve ses düzeneği vardı. Dertli dertli açarlar çocuk halimle beni depresyona sokarlardi. Hatta Ferdi Tayfur dinleyen Müslüm gürses e laf eder. . Orhan gencebay dinleyen ikisine de ses etmez en iyisi Orhan derdi. Aklımda öyle kalmış.
Yaş alınca kesik kesik anıları hatırlayıp o günleri yadediyoruz. Hepimizin içinde arabesk var
Velhasıl hassas cildim var zanneden biriydim ben. Tıraş ürünlerini ve çeşitliliği azalttım. Sadeleştim. Soğuk tıraş ve az çeşitli ürünlerle standardi yakaladım, benim tıraşlarımda sürpriz yok 6 ay 1 yıl deneme süreci geçirdim. Sanciliydi şükür şu an her şey yolunda.
Edit. Soğuk tıraş dediğim; Makineyi sıcak su ile temizlerim. Köpüğü sıcak suya tutar öyle atarım ama tıraştan önce mevsime göre değişir suyun sıcaklığı. Tirastan sonra daima soğuk su ile yıkarım yüzümü. Sebebi gözenekleri kapatmada etkili olmasıdır. Ne tıraştan önce ne de sonra losyon balsam krem türevi şeyler kullanmam.