20/02/2021, Saat: 10:30
(20/02/2021, Saat: 02:45)hernia Adlı Kullanıcıdan Alıntı: bu fırçalara da defalarca baktım ama bana burada 10 liraya satılan fırçalardan tek farkı sapı gibi geldi.
Pek öyle değil komşum, yakın zamanda 15 liraya Temizel fırça aldım rastgele bir marketten ve çok kötüydü. Domuz kılı gibi görünüyordu fakat fazlaca sayıda naylon kıl içeriyordu (sentetik demiyorum, bayağı naylon). Ayrıca sürekli kıl döktüğü için (her tıraşta 5-6 kıl) break-in süreci bile yarım kaldı ve saç tıraş makinemi temizlemek için kenara ayırdım kendisini. Eskiden Türk malı güzel domuz kılı fırçalar vardı, bende de bir tane var onlardan. Fakat zamanla onların yerini bahsettiğim fırçalar almaya başladı. Forumdaki bazı komşularda bu konuda aynı tespitleri yapmışlardı, fırçalar bölümünde ilgili iletilere ulaşabilirsiniz. Tabi yerli üretim Lider, Jaguar gibi fırçalar da var fakat eskisi gibi uygun fiyatlı ve kalitelisini ben bulamadım, belki bana denk gelmedi, aramak lazım.
Omega ve Semogue ise Türiye'de ulaşabileceğiniz kaliteli fırçalar üretiyorlar. İçerdiği kıllar gerçekten domuz kılı ve gördüğünüz 10 liralık fırçalardan farklı. Ama onlarda da kalite farkı, üretim sürecindeki farklılıklar nedeniyle fiyat farkları oluşuyor haliyle. Benim önerim bütçenize uygun bir Omega, Lider ya da Jaguar fırça ile başlangıç yapmanız yönünde. Kullandıkça ve fırçanızın break-in süreci de tamamlanınca 10 liralık fırçaya göre daha memnun olacağınızı düşünüyorum komşum
Düğümün içindeki siyah kıllardan korkma ters olanlardan kork.