15/05/2021, Saat: 20:22
(15/05/2021, Saat: 19:51)Razorlazer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @marv, sanırım mekanizmasında bir problem yok, yine de bakılması lazım; belki de 40 senedir el değmemiştir saate.. Camında, mavi kadranın sol üst köşesinde ve metal çerçeve kısımlarında çizikler var, bir de saniye ibresi çıkmış. Benim gördüklerim bunlar. Manevi değeri olduğundan yaptırmaya karar verdim.
Merhaba dostum,
Saatinize bakım yaptırabilirsiniz. Ama çizik temizliği önermiyorum. Bu saat maddi değeri olan bir saat değil. Önemli olan manevi değeri ki sizde bunu söylüyorsunuz.
Polisaj ile çizikleri giderebilirsiniz. Ama esas o çiziklerin hepsi hatıra. Belki babanız belki dedeniz veya başka bir değerli kişiden. Ben kayınpederimin bana hediye ettiği 30-35 senelik Vialux saatinde bu hataya düştüm.
Saat aynı bu durumdaydı. Camını temizlettim, polisaj yaptırdım. Geldiği zaman hiç duygu kalmamıştı. Herhangi bir saat olmuştu. 10 seneden daha fazla olmuştur bunu yaptıralı. Başıma gelince anladım. Allahtan camı değiştirmedim, sadece olduğu kadar temizlettim. En azından orada hala izler var. Hatta yeni kordon takmıştım çıkardım eski kordonu geri taktım. O halde saklıyorum.
Tabii ki karar sizin. Bizimkisi dost meclisinde düşüncemizi paylaşmak.