04/07/2021, Saat: 07:28
(03/07/2021, Saat: 21:54)fenolftaleyn Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tetrasodyum EDTA'nın ciltten emilim ile toksik etki oluşturduğuna dair bir veri yok. Deney hayvanlarında verildiğinde toksik etki oluşturması için gereken en düşük doz günde 750 mg/kg. Hayvanlardaki değerleri kendimiz için uygulayalım; 125 g lık MWF'in % 0,5 inin tetrasodyum EDTA olduğunu ve sizin 80 kg olduğunuzu varsayarsak, şayet 96 adet MWF sabunu yerseniz toksik etkiler görülmeye başlayacaktır. Onun dışında bir problem göremedim.
Tetrasodyum Edidronat'ın ciltten emilim yoluyla toksik dozu vücut alanının % 10'luk kısmında 24 saatlik süre için 5000 mg/kg. Yine yukarıdaki gibi düşünürsek; 125 g lık MWF sabunun % 0,15 inin tetrasodyum etidronat olduğu durumda 2000'den fazla MWF sabunu köpürtüp sakal bölgenizin yaklaşık beş katı büyüklükteki bir bölgeye sürüp 24 saat boyunca orada bekletirseniz toksik etkiler görülmeye başlanacaktır.
@Abus komşum sonradan düşününce bariz bir hata yaptığımı fark ettim, o yüzden onu düzeltmek istiyorum. Deneylerde hayvanlar için belirlenen doz değerlerini aynen insanlar için kullanamayız. Bunun için bazı formüllerle dozları insanlar için düzenlemek gerekir. Ama bunu göz ardı ederek yorumladığım için bu kısımdaki sayılar yanlış oldu, yanlışlık için özür dilerim. O kısmı ciddiye alma lütfen. Bunun dışında iki maddeyle ilgili yapılan değerlendirmelerde güvenilirlikleri ve kozmetik ürünlerde kullanımı ile ilgili bir sakınca görünmüyor
Düğümün içindeki siyah kıllardan korkma ters olanlardan kork.