04/01/2022, Saat: 17:34
(03/01/2022, Saat: 22:03)kogan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @"edward" cevap için teşekkür ederim. Aslında merak ettiğim nokta tam da sizin bahsettiğiniz hususlardı. Ustura sanırım başlangıç için biraz fazla iddialı. Genel olarak giriş seviyede Wilkinson Classic, Yuma, Rimei gibi markaları inceledim. Forumdaki ikinci el tıraş aletlerine de göz gezdirdim. Muhtemelen başlangıçta tıraş aleti için 100TL gibi bir bütçe ayırdım. Şimdiye kadar ne hobi edinsem(gitar,saat,fotoğraf vs.) bir süre sonra mojo, aura, koleksiyon değeri gibi hususlar ortaya çıkıyor. Fayda fiyat eğrisi fiyat arttıkça düşmeye başlıyor. Yabancıların "sweet spot" dedikleri başlangıç tıraş aletlerine dair öneri istemiştim aslında. Tıraş sabunu olarak dediğiniz gibi Arko alırım. Fırça olarak pek fikrim yoktu doğrusu. Bulunduğum konumda çok seçip alma durumu olmadığından internet sitesinden ya da forumun 2. el kısmından alışveriş yapmayı düşünüyorum.
İnternetten alışveriş yapacaksanız wilkinson classic kafanızdan eleyin tıkanma sorunu var ve mild bir alet daha çok günlük tıraşlar için. 100 TL civarına baili modellerini araştırın. Yaqı modelleride var ama onlarında fiyatı artmıştır.
Yada hiç ugraşmadan;
extrashaving.com'da rimei 25 TL+omega fırça 50 TL+ bir kaç jilet çeşidi ve tıraş sabunu alırsınız 100 TL tutar toplamda. Başlangıç için güzel bir set olur.