Arabanin manuellerinde yazan degerlerin maksimumunu tercih etmeye calisin. Misal benim bi aracim (c180k) servis 5w40 shell dayarken ayni yaga alternatif ve daha ust segment oldugu gayet net olan mobil 0w40'ta mb 229.5 sartanamesini karsilamaktaydi, pahali felan ama hem gidise hem yakita faydasi oldugu kesin.bir diger aracim corolla d4d icinse servis 10w40 dayarken ben 5w30 tercih ediyorum, zaten her turlu yag eksilten bir motor 10k km'de 1 litre eksiltiyor ekliyoruz efenim elimize yapismiyor ya( 5w30 tercihi hizli yaglama, dusuk tuketim maksatlidir)
Gelelim castrol meselesine; en cok reklam veren castrol oldugu icin bizim millet en iyi o zannediyor herzamanki gibi 10w40 yari sentetik yaglara "sentetik teknolojisi" etiketi yapistirip etiket uc kagitciligi yapan firma
Markayi vs'yi gectim, iyi yag seciminde akma noktasi, kaynama noktasi bilmem kac derecede vizkozite degeri gibi parametreler daha muhimdir, gunluk bindigimiz arabalarda bunlar cok onemli degilken bizim Palamut'un ki gibi asiri yuklu arabalarda bu degerler buyuk onem arzetmektedir, gerisini Palamut anlatsin
Gelelim castrol meselesine; en cok reklam veren castrol oldugu icin bizim millet en iyi o zannediyor herzamanki gibi 10w40 yari sentetik yaglara "sentetik teknolojisi" etiketi yapistirip etiket uc kagitciligi yapan firma
Markayi vs'yi gectim, iyi yag seciminde akma noktasi, kaynama noktasi bilmem kac derecede vizkozite degeri gibi parametreler daha muhimdir, gunluk bindigimiz arabalarda bunlar cok onemli degilken bizim Palamut'un ki gibi asiri yuklu arabalarda bu degerler buyuk onem arzetmektedir, gerisini Palamut anlatsin