(06/12/2012, Saat: 16:03)kardioid Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dövmeciler yeni iğneleri bile otoklava sokarlar. Bu karşıdakini ikna etmeye yönelik olsa da işin olasılıksız olduğunu gösterir, çünkü ameliyathanelerde de otoklav kullanılıyor. Söz konusu dezenfektanların virüs öldürmede etkili olduğu ikna edici de, arındırılmadığı durumlar ve arındırılma yöntemlerinin musluk altında suya tutmaktan fazlası olduğunu düşünüyorum şahsen. Fotoğrafçılıktan kalma alışkanlık d76 ve hipo görmüş film bile akar su altında 15 dk civarında tutulur ki kimyasal'dan iyice arındırılarak filmin ömrü daha uzun olsun, ki deneme yanılma yöntemleri de bunu doğrulamıştı fotoğraf deneyimlerimde. Diyeceksiniz "film kimyasalı gözeneklerinde tutuyor, çelikte yüzeysel kalacak"; kılağı denen minimal şeylerden bahsediyoruz. Kullanılan sıvı HIV virüsüne etkiyince haliyle bu nasıl arındırılıyor diye düşünüyor insan. Aslında bu konuda siz veya sizin gibiler daha bilgili, daha bilimsel, mikrobik kanıtları da yapılmış olan kimyasalın satışına yönelik belgeleri falan alıntılayıp bir yazı hazırlasa bizim gibi işkilliler için daha ikna edici olacaktır. Tabi bu kimyasalın etkisinin ufak bir su işleminden sonra cildi tehdit etmediği kanıtlandıysa bilemeyeceğim. Doktor tavsiyesi de demişsiniz. Sizin titizliğinizden şüphemiz yok elbette ama şubeleriniz de yok Dolayısıyla bunu öğrenip kişisel yapılmasının her halükarda daha doğru olduğunu savunmak durumunda kalıyorum. Biri cerrah olmak üzere benim de 2 doktor arkadaşım var, ben de onlardan bir ara bilgi alayım.Lijunshaving hocamin israrla onerdigi savlon turevleri ( savlosol, savlex) Alet ve ekipman temizlenmesi icin kullanilan konsantrasyonda, yanik bolgelerin, ameliyat sonrasi dezenfaktasyon icin, jinekolojik ve urolojik vakalarda kullaniliyor. Bu konsantrayonda ciltte kullanilabildigine gore saniyorum kalintilarinin cilt acisindan bir sakincasi yoktur.
Bence Burak bey de hsabuncu da kaygılarında haksız sayılmazlar. Paranoyaklık derecesiyse bilemeyeceğim
İzmirli komşum, doktor olduğunuz için bu konuya daha aşinasınızdır. Yukarıdakilerin yanısıra şurada yazdıklarınızda günlük kullanımdan bahsetmişsiniz. Kişisel aletler belli aralıklarla dezenfekte edilmeli mi? Yani bahsi geçen dezenfektanlarla? Ben bunu abartı görüyorum biraz, döküyorum kolonyayı, oldu benim için dezenfekte Yanlış bir bir şey var mı sizce?
Buradan prospektus bilgisine erisebilirsiniz
http://www.ilacprospektusu.com/ilac/58/savlex-1000-ml-solusyon-polietilen-sise
Bilgisayarım ingilizce klavye ve dil düzeninde olduğu için bilgisayardan yazdığım yorumlarda türkçe karakter kullanamıyorum. Yarattığım rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.