30/12/2012, Saat: 20:24
(08/08/2012, Saat: 02:23)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Komşular, istediğiniz yerli yabancı dermatoloğa sorabilirsiniz, tıraş sonrası kolonya gibi yüksek alkollü ürünleri kullanmak cilt için zararlıdır.
En basitinden cildi yaşlandırır ve daha yaşlı bir görünüm sergiler. Tıraş sonrası zaten travma olmuş epitel'e kolonya gibi 80 derece alkol sürmek yaraya tuz basmaktır. Limon' un asiditesinin, alkolle birleşip cildi iyice kurutması da cabası. Turunçgiller, ardıç, biberiye gibi esansiyel yağların kurutucu etkisi vardır. Düşük alkollü losyonlar cildiniz de uygunsa sorunsuz ama limon kolonyası gibi şeyleri kesinlikle tıraş sonrası hatta hiç bir zaman yüzünüze sürmeyin.
Neden kolonya ve parfümler varken, daha düşük alkol oranına sahip aftershave losyon'lar yapılıyor? Cildi daha az yorup tahrip etmek için. Alkol'ün getirileri olduğu gibi götürüleri de var. Bu yüzden yüzdesi çok önemli.
Şu kadar yıldır şunu yapıyorum bir şey olmadı klasik mantığını bırakalım artık Türkler olarak, bilimsel onaylanmış gerçekleri kabul edelim. Yoksa Türk'e hiç bir şey olmaz zaten.
üstad,
gerçi konu bir süre olmuş tartışalı ama ben kendi adıma traşştan sonra ilk anda şap taşını kullanıyorum. Yaklaşık 10 dakika sonra eser miktarda balsamı sürüyorum. Balsamı sürdükten 20 dakika sonra da kolonyamı sürüyorum. Cilt kendini toplaya toplaya gittiği için, ne canım yanıyor, ne de kızarma vb. rahatsızlık hissediyorum. Sanırım bunu tavsiye edebilirim