18/06/2013, Saat: 01:38
(18/06/2013, Saat: 01:27)TARKAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Her gun tras olmam gereken bir yerde calisiyorum Merkur marka jiletli tras makinami 2 hafta once aldim.Bu makinayla birlikte Feather marka jilet kullaniyorum.Yuzumu tahris etmiyim diye bastirmadan kisa kisa keserek tras oluyorum.Feather jiletin yerine perma sharp aldim.Gilette balsami trastan sonra kullaniyorum.Genellikle yikandiktan sonra sicak suyla tras oluyorum.
Soru 1-Feather jileti degistirmeli miyim?Permasharp nasildir?
Soru 2-Tras kremi mi tras sabunu mu tras jeli mi kullaniyim?
Soru 3-Merkur marka tras bicagi tahrise neden olur mu? Hassas cilde en uygun tras bicagi ve jileti hangisidir?
Soru 4-Yardimci ekipman tavsiyenizi alabilir miyim?
Soru 5-Genellikle yaka bolumleri tahris oluyor, bunu nasil engellerim?
Soru 2-
Tahrişi önlemenin ilk kuralı soğuk traş. Banyodan sonr özellikle soğuk traş. Bastırmadan merkürü kendi ağırlığına bırakarak iki perde düz ve tersten alırsanız 1-2 hafta içinde tahriş sıfıra inecektir. sabun ama kaliteli sabunu tercih edebilirsiniz. iyi bir porsuk fırça ile (süper badger mesela). önden krem yahut traş öncesi bir jel olabilir çok faydası var. akşam yatmadan önce alnınız dahil tüm yüzünüze traş sabunu masajı yapın fırçayla cildiniz pürüzsüz bi hale gelecek. En basit anlatımıyla bunlar. Daha ayrıntı için forumun traş bölümünden üstadların paylaşımlarını dikkatli okumanızı tavsiye ederim.