23/02/2012, Saat: 22:01
(19/02/2012, Saat: 03:44)psycho Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kargo aynı derken türkiye içi kargo olarak aynı hesapladım. Nakliye gümrük vergi işlemleri için 500 dolar dedim ama söylediğiniz gibiyse zaten hiç hesap yapmaya gerek yokmuş. Ben yerli ürettirmekten daha pahalıya geleceğini ima ederek bu hesaba girişmiştim.
20" FCL yaklaşık 2000$ tutar. parsiyel gönderim için hacim gerekli ama yaklaşık 400$ eder ama gemide hasar görme ihtimali de var. Gümrük için gümrükçü ile anlaşılırsa iş kolaylaşır ama devreye komisyon girer. Gümrükçüsüz olursa uğraştırır biraz belge melge falan tecrübeli bir arkadaşın ilgilenmesi lazım ve onun adına kargo gelmeli. Gümrük vergisi ticari olarak gelirse %2yi geçeceğini zannetmem ama şahısa olursa bir ihtimal %18e kadar çıkabilir. Gümrükten nakliye yapmak için vs araba tutulması lazım extra para eder ayrıca postaya da gidecek onca malzeme. BUnları düşününce pek makul gelmemekle beraber isterseniz çinli fabrikalarla görüşüp fiyat alabilirim ve belki de numune getirtebilirim. Görüş derseniz yaklaşık 1.5-2 ay sonra numune elimde olur.