26/05/2014, Saat: 21:26
(02/05/2014, Saat: 20:13)linguist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Nihayet aramalarım sonuç verdi ve esnek uçlu bir kalem bulabildim.
Kalemin dolum sistemini elden geçirdikten sonra biraz araştırma yaptım. Klipsinde Univer yazdığı için sıradan markasız bir kalem sanmıştım meğerse Sheaffer ın 1930 larda ürettiği alt markasıymış. Ufak bir tamir sürecinden sonra dörtdörtlük bir kalem oldu. Artık gündelik kullanıyorum çünkü yazımı istediğim yerde mükemmel ince/kalın kontrastı veriyor.
Diğer yanda esnek divit uçlarını hokkaya batırmamak için bir sistem buldum. Yazı tahtası kaleminin ucundaki keçeye jiletle besleme ünitesi şekli verdikten sonra divit ucunu taktım. Tam oturuyor. Haznesi 3,5ml mürekkep alıyor ben çini mürekkebi doldurdum. Normalde dolmakalemlerde tıkama yapıyormuş ama tahta kaleminde tıkanacak yer olmadığı için sonuç harika hatta guaj boya da kullanmayı düşünüyorum tabi birşey yazmak için çıkardığımda insanlar o da ne diye soruyorlar
Bu fikri ackermanpens.com sitesinden verdiğim pompalı divit kalemin gelmesini sabredemeyerek denedim. 8.jenarasyon siparişi vermiştim ama gelmesi vakit alacak.