27/05/2014, Saat: 16:41
(27/05/2014, Saat: 16:01)hergele Adlı Kullanıcıdan Alıntı: büyük konuşmamak lazım, evet bencede.
Kartuşlu ile en fazla 3-4 tıraş olabilirdim,
Zor değil aksine çok rahat körelebiliyorlar,
kimsenin deneyimini küçümsemem,
Kimin ne kullandığına da karışmam,
çünkü cilde, sakal tipine, hazırlığa, ürüne göre değişir,
3-6 ay arasında yaprak jiletle tıraşa alıştım,
5 sene nedir yahu ?
tıraş olma süresinde zaman değil keyif önemli bence
Kaldı ki aramızda 5 dakikada çelik usturayla tıraş olanlarımız var....
selamlar hocam.. amacım tartışma çıkartmak değil ama 3-4 tıraşta köreliyorsa ben nasıl 14-15 tıraş olabiliyorum bi mach 3 kartuşuyla?... yaşım 36 ve çocuk değilim... sıradan kıl yoğunluğuna sahip bi erkeğim işte... sakallarım tam çıkıyor... eksik bi bölge yok... mach 3 le zıt yönden ve düz olarak 2-3 perde tıraş oluyorum ve 10 tıraşı kesinlikle geçiyorum... yaklaşık 14-15 kez tıraş ediyor... 16 17 18 çekirtirse de mümkün... (yaklaşık 15 den sonra atıyorum) zaten bant maviden beyaza dönüyor... 3-4 den sonra atmayı bırak, kartuş anca kendine gelmiş oluyor... (ilk 3-4 tıraşta çok keskin, yüzü kesebiliyor). bence ya sizin kullanım şekliniz hatalı (belki sıcak suya çok sokuyorsunuz mavi bant erkenden bitiyor) ya sakallar çok sert (pek imkan vermiyorum öyle bile olsa 7-8 tıraş olabilmeniz gerek) yada alınmak yok ama psikolojik olarak kendinizi şartlandırıp fanatizm yapmışsınız... bu genel fanatizm durumuna forumda biçok konuda rastlıyorum... 5 dk da çelik usturayla tıraş olmanın gereğide tartışılır aslında.. hatta çelik usuturanın gereği bile tartışılır ama tıraş bizim gibi insanlar için daha çok bir hobi meselesi olduğundan onun gerekliliğini / gereksizliğini sorgulamam...