15/10/2014, Saat: 14:52
Bende bu konuyla ilgili naçizane fikrimi söyleyeyim. üniversite zamanın da haftada 1 yada 2 kere tıraş oluyordum ve mach 3 idare ediyordu. mach3,2li,5 li,titreşimli hepsini kullandım,en son proglide power aldım 5 li olandan. Askerde ise tam bir işkenceydi tıraş olma seremonisi,hem hızlı olacaksınız hem her gün olacaksınız. Kullan atlarla idare ettim ama inanın işkencenin kralını çektim. elbette orada sakalı yumuşatayım,3 perde yapayım gibi fantastik şeyler olmuyor,tek perde de maksimum gücü elde etmek zorundasınız. Asker dönüşü işe girdiğim de ise 2 günde bir tıraş olmak zorunda kaldım ve gene kartuşlu aletlerden nefret ettim,bir kere yüzü kazıyor ve tıraş olurken çekme yapıyor. Sonra 2 yıl elektrikli tıraş makinesiyle tıraş oldum, hala mevcut, 2 yıl önce 500 tl ödedim. Panasonic in en gelişmiş en son versiyonu. O kartuşlu makinelerden sonra ilaç gibi geldi ama gene boyun ve adem elması çevresini jilet yardımıyla tıraşımı tamamlıyordum,yani gene jiletten kurtulamamıştım ama ne yanma hissi oluyordu ne de çekilme hissi. tıraş performansı düşmeye başlayınca önce 'Tıraş Keyfim' bloğunu keşfettim sonra ise bu forumda buldum kendimi,inanılmaz güzel bir forum konular canlı, herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor falan derken kendimi mule r89 siparişi veriren buldum ve bir dünya farklı jilet. Bu arada Muhle makinemi beklerken ebay den dedim ki ben yüzümü doğru hazırlayamadığım dan yıllarca işkence çekmişim ve 2 kere sıcak suyla köpürtme ve 3. de tıraşa başlama olarak yüzümü hazırlayıp 3 lü kartuşlu makinemle tıraşımı oldum gayet güzel bir his uyandı elektrikli makineden sonra ama 2. tıraşım da kartuşlu alet acayip kötü yaptı yüzümü,halbuki gene aynı tekniği uygulamıştım yüzüme. demek ki 2 . de kartuşu değiştirmem lazım. Sonunda muhle r89 geldi jiletlerim geldi,2. tıraşımı oldum,tabi ki hayal ettiğim gibi muhteşem bir tıraş olmadı boyun bölgesini teknik olarak sıfır olduğum için kartuştan da elektrikli makineden de kötü bıraktı. Çok kanam oldu ama bunların hepsi yıllardır tekniğe önem vermeden haltır hultur yüze girişmemden kaynaklıydı. Çünkü elektrikli makineyle dikkat etmenize gerek yok ne kadar bastırırsanız bastırın kanamıyor ,mach 3 de çok dikkat etmenize gerek yok vs vs.. ama birazcık sabretmem gerektiğini biliyorum zaten defalarca burada arkadaşlar söylüyor tekniğin ve tıraş kalitesinin ilerlemesi için sabır gerektiğini.. Birde ben daha önceden fırça bile kullanmazdım,şimdi yeni yeni öğreniyorum bu tarz şeyleri,şap almam lazım mesela kanamalar için ve cildin rahatlaması için. Yalnız R89 dan memnun kaldım,yanak kısmında hiçbir problem yok oradaki kıllar düzgün çünkü problem tamamen boyun altında.. Oradaki performansı tüm yüzüme uygulaya bilirsem ki öyle bir inancım ve azmim var,başarılı olacakmışım gibi geliyor.daha yakın tıraş olacakmış gibi geliyor. Eğer uzun süre kullandıktan sonra başarılı olmazsam,hala çekme,yanma vs devam ederse tekrardan elektrikli makineme döneceğim...Herkese güzel tıraşlar.. çok uzun yazdım sanırım çok kafa ütüledim kusuruma bakmayın...
"Erdemlerimiz ve kusurlarımız birbirinden ayrılamaz, güç ve madde gibi. Onlar ayrıldığında insan bir hiçtir."
"Nikola Tesla"
Satılık ilanım;
http://geltir.com/thread-6891.html
"Nikola Tesla"
Satılık ilanım;
http://geltir.com/thread-6891.html